Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och ramslökssoppa med sikrom

Recept på potatis- och ramslökssoppa med sikrom. Ramslök kan ersättas av kinesisk gräslök, som brukar finnas i asiatiska butiker.

Potatis- och ramslökssoppa med sikromPotatis- och ramslökssoppa med sikromPotatis- och ramslökssoppa med sikrom
Potatis- och ramslökssoppa med sikrom Foto: Johanna Frenkel

Ingredienser

  • 100 gpotatis
  • 4 dlvatten
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 tsklantbuljongpulver- (grönsaksbuljong)
  • 25 gramslök
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Potatischips

  • 2 dlrapsolja
  • 12färskpotatisar
  • 0,5 krmsalt

Garnering

  • 2 msksikrom
  • dillkvistar
  • gräslöksblommor- torkade

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i vatten, grädde och buljong under lock, ca 10 min. Tillsätt ramslöken och mixa slätt med mixerstav. Passera genom en finmaskig sil. Krydda med salt och peppar.

  2. Potatischips: Hetta upp oljan till 180° i en kastrull. Hyvla potatisen lövtunt, gärna på mandolin. Fritera skivorna, några åt gången, tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.

  3. Koka upp soppan och mixa den skummig med mixerstav. Häll upp den i små tallrikar eller koppar. Fördela sikrom på chipsen och lägg ett i varje tallrik. Garnera med dill och gräslöksblommor. Servera.

  4. Lantbuljong säljs i hälsokostbutiker.

Vad tyckte du om receptet?