Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och räksallad med caesarsmak

Recept på potatis- och räksallad med caesarsmak. Snabbfixat av gårdagens kokta potatis och caesarsalladsmix. Mixen finns av olika märken och innehåller, förutom sallad, sås, krutonger och parmesanpulver.

Potatis- och räksallad med caesarsmak
Potatis- och räksallad med caesarsmak
Potatis- och räksallad med caesarsmak
Recept på potatis- och räksallad med caesarsmak. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 påsarcaesarsallad- (à 230 g)
  • 350 gräkor- skalade, i lag eller frysta
  • 800 gpotatis- kokt, kall
  • 1 knipparädisor
  • 1citron
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Garnering

  • 50 gparmesan- flagad

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av eller tina dem om de är frysta. Skär potatisen i mindre bitar. Blanda den med caesardressing, parmesan från påsen och 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar. Skölj citronen i ljummet vatten och skär den i klyftor.

  3. Fördela salladen på ett fat. Toppa med potatis, räkor och rädisor. Strö över krutonger och flagad parmesan. Servera med citron. 

Vad tyckte du om receptet?