Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och purjolöksrösti med lax och dillost

Recept på potatis- och purjolöksrösti med lax och dillost. Små plättar med ostsmak toppade med rökt lax, forellrom och dillfärskost. Med kryddost får de en lätt smakbrytning av kummin. 

Potatis- och purjolöksrösti med lax och dillost
Potatis- och purjolöksrösti med lax och dillost
Potatis- och purjolöksrösti med lax och dillost

Ingredienser

  • 350 gpotatis
  • 0,5purjolök
  • 1 dlost- riven, eller kryddost
  • 0,5 tsksalt
  • 2 msksmör

Tillbehör

  • 100 gfärskost- naturell
  • 0,5 dldill- finhackad
  • 100 glax- kallrökt
  • 50 gforellrom

Garnering

  • 2 mskdill

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida. Ansa och finstrimla purjolöken. Riv osten. Blanda potatis, purjolök, ost och salt.

  2. Stek små plättar i smör i en plättlagg eller stekpanna ca 5 min på varje sida.

  3. Tillbehör: Mixa samman färskost och dill. Skär laxen i mindre bitar. Klicka eller spritsa ca 1 tsk dillost på varje plätt. Fördela lax och forellrom på potatisplättarna och garnera med dill. 

    Potatis- och purjolöksrösti med lax och dillost

Vad tyckte du om receptet?