Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 28g
Protein: 14g
Kolhydrater: 43g
Potatis- och palsternackssoppa med krispigt isterbandsfräs och senapsmacka värmer och mättar. Välj gärna ekologiska isterband. De innehåller inte nitrit, så därför är de mer bruna än rosa i färgen.
Skala potatis och palsternacka och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt buljongtärningarna. Häll på 1 liter vatten och grädden.
Låt soppan koka under lock ca 10 min. Mixa slät med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!) och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Isterband: Dra bort skinnet från isterbanden. Stek inkråmet i en stekpanna tills det fått fin färg och är smuligt. Hacka gräslöken och blanda med isterbandsfräset.
Senapsmacka: Blanda senap och smör. Bred smöret på bröden och lägg ihop dem två och två. Stek dem i ett smörgåsjärn eller i stekpanna tills de fått fin färg.
Servera soppan med isterbandsfräs och senapsmackor.