Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och palsternackssoppa med isterbandsfräs och senapsmacka

Potatis- och palsternackssoppa med krispigt isterbandsfräs och senapsmacka värmer och mättar. Välj gärna ekologiska isterband. De innehåller inte nitrit, så därför är de mer bruna än rosa i färgen.

Potatis- och palsternackssoppa med isterbandsfräs och senapsmacka
Potatis- och palsternackssoppa med isterbandsfräs och senapsmacka
Potatis- och palsternackssoppa med isterbandsfräs och senapsmacka
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 gpotatis
  • 400 gpalsternacka
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 250 gisterband
  • 1 krukagräslök
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Macka

  • 8 skivorljust surdegsbröd- (à 25 g)
  • 2 mskdijonsenap
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Skala potatis och palsternacka och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt buljongtärningarna. Häll på 1 liter vatten och grädden.

  2. Låt soppan koka under lock ca 10 min. Mixa slät med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!) och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Isterband: Dra bort skinnet från isterbanden. Stek inkråmet i en stekpanna tills det fått fin färg och är smuligt. Hacka gräslöken och blanda med isterbandsfräset.

  4. Senapsmacka: Blanda senap och smör. Bred smöret på bröden och lägg ihop dem två och två. Stek dem i ett smörgåsjärn eller i stekpanna tills de fått fin färg.

  5. Servera soppan med isterbandsfräs och senapsmackor.

Vad tyckte du om receptet?