Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och ostbullar med svampfräs

Recept på potatisbullar med ost, serverade med svampfräs. Variera lingonsylten till potatisbullarna med, som här, ett svampfräs med lök och spenat.

Potatis- och ostbullar med svampfräsPotatis- och ostbullar med svampfräsPotatis- och ostbullar med svampfräs
Potatis- och ostbullar med svampfräs Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kgpotatis
  • 75 gost- (17%)
  • 2ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 2 msksmör

Svampfräs

  • 300 gchampinjoner- gärna skogschampinjoner
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 100 gbladspenat- färsk

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa potatisen grovt med en potatisstöt. Låt svalna.

  2. Svampfräs: Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och finhacka löken. Fräs svampen i en torr stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt lök och smör och stek tills svampen fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär osten i små kuber. Blanda snabbt ihop potatis, ost, ägg, mjöl och salt. Forma den fasta smeten till släta, platta bullar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg, ca 3 min på varje sida.

  4. Vänd ner spenaten i svampfräset och servera det till potatis- och ostbullarna.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: