Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 6g
Protein: 19g
Kolhydrater: 0g
Recept på potatisbullar med ost, serverade med svampfräs. Variera lingonsylten till potatisbullarna med, som här, ett svampfräs med lök och spenat.
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna och ånga av. Mosa potatisen grovt med en potatisstöt. Låt svalna.
Svampfräs: Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och finhacka löken. Fräs svampen i en torr stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt lök och smör och stek tills svampen fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
Skär osten i små kuber. Blanda snabbt ihop potatis, ost, ägg, mjöl och salt. Forma den fasta smeten till släta, platta bullar. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg, ca 3 min på varje sida.
Vänd ner spenaten i svampfräset och servera det till potatis- och ostbullarna.
Läs också: