Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och olivsufflé med stekt citronlax och sparris

Hittar du inte olivcreme i din butik kan den ersättas med samma mängd pesto.

Potatis- och olivsufflé med stekt citronlax och sparrisPotatis- och olivsufflé med stekt citronlax och sparrisPotatis- och olivsufflé med stekt citronlax och sparris

Ingredienser

  • 10potatisar- (800 g)
  • 0,5 burkgrön olivcreme- zeta (à 135 g)
  • 1,5 dlmjölk
  • 2ägg
  • 1 tsksalt- + 1 tsk + 1/2
  • 1 knippagrön sparris
  • 1 mskrapsolja
  • 600 glaxfilé- med skinn
  • 1citron
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa den grovt med potatisstöten. Tillsätt olivcreme, mjölk och äggulor (spara vitorna) och vispa till ett luftigt mos med elvisp. Smaka av med 1 tsk salt.

  2. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem moset. Fördela moset i cocotteformar.

  3. Sätt in formarna mitt i ugnen ca 10 min tills moset fått fin färg.

  4. Ansa sparrisen. Stek den i hälften av oljan runt om i en stekpanna ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt. Ta upp på ett fat så länge.

  5. Skär bort skinnet från laxen och skär den i 4 portionsbitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet av halva citronen, skär resten av citronen i klyftor. Gnid in laxen med citronskal.

  6. Stek laxen i olja ca 3 min per sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Servera med potatis- och olivsufflé, stekt sparris och citron.

Vad tyckte du om receptet?