Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hittar du inte olivcreme i din butik kan den ersättas med samma mängd pesto.
Sätt ugnen på 275°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa den grovt med potatisstöten. Tillsätt olivcreme, mjölk och äggulor (spara vitorna) och vispa till ett luftigt mos med elvisp. Smaka av med 1 tsk salt.
Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem moset. Fördela moset i cocotteformar.
Sätt in formarna mitt i ugnen ca 10 min tills moset fått fin färg.
Ansa sparrisen. Stek den i hälften av oljan runt om i en stekpanna ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt. Ta upp på ett fat så länge.
Skär bort skinnet från laxen och skär den i 4 portionsbitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet av halva citronen, skär resten av citronen i klyftor. Gnid in laxen med citronskal.
Stek laxen i olja ca 3 min per sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Servera med potatis- och olivsufflé, stekt sparris och citron.