Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatis- och löksoppa med St Agur och fräst svampmacka är värmande och gott om det är kallt ute. St Agur-osten kan ersättas med annan blåmögelost men minska då eventuellt på saltet om du använder en saltare ost.
Skala och skär potatis och lök i bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten och grädde. Lägg i ost och buljongtärning. Låt koka upp och koka under lock ca 10 min.
Ansa och skär svampen i bitar eller skivor. Stek dem i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med 1 krm salt.
Rosta bröden i brödrost. Bred dem med färskost och toppa med svampfräs och ärtskott.
Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med 1/2 tsk salt. Strö över persilja och servera med svampmackan.