Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och lökrutor

Ugn: 175 grader

Potatis- och lökrutor
Potatis- och lökrutor
Potatis- och lökrutor
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 2 stgula lökar
  • 1 msksmör- eller margarin
  • 3 dlost- riven
  • salt
  • peppar
  • 1 dldill- hackad och persilja
  • 5 stägg
  • 3 dlvispgrädde
  • 800 gpotatis

Servering

  • 2 dlcrème fraiche
  • 50 gkallrökt lax
  • dill

Gör så här

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk i smör.

  2. Lägg bakpapper i en långpanna, 25x35 centimeter. Varva potatis, lök och ost. Krydda med salt och peppar mellan varven.

  3. Vispa ihop ägg och grädde och häll på det också mellan lagren och det sista ovanpå. Baka i ugn, 175 grader, cirka 40 minuter. Känn så potatisen är mjuk.

  4. Låt svalna och skär i rutor. Vispa crème fraichen tjock och spritsa på rutorna. Garnera med lax och dill och servera rumsvarma.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök