Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 15g
Protein: 28g
Kolhydrater: 82g
Potatis- och linsgryta är en mild vegetarisk currygryta med mango chutney som passar fint i matlåda.
Skala och skär potatisen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka löken. Fräs potatis, lök och curry i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt buljongtärningen och häll över 6 dl vatten.
Skölj linserna i kallt vatten. Blanda ner dem i grytan och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock ca 15 min.
Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och sjud äggen 6 min. Spola av dem i kallt vatten, skala och halvera dem.
Tillaga papadam enligt anvisning på förpackningen.
Repa koriandern över grytan och servera med ägghalvor, papadam och mango chutney.