Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och linsgryta med ägg, curry och mango chutney

Potatis- och linsgryta är en mild vegetarisk currygryta med mango chutney som passar fint i matlåda.

Potatis- och linsgryta med ägg, curry och mango chutney
Potatis- och linsgryta med ägg, curry och mango chutney
Potatis- och linsgryta med ägg, curry och mango chutney
Lättlagad potatisgryta med röda linser och curry Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 800 gpotatis
  • 1gul lök
  • 1 mskcurry
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 2 dllinser- röda
  • 4ägg
  • 1 krukakoriander

Tillbehör

  • 1 förppapadam- (110 g)
  • 1 dlmango chutney
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka löken. Fräs potatis, lök och curry i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt buljongtärningen och häll över 6 dl vatten.

  2.  Skölj linserna i kallt vatten. Blanda ner dem i grytan och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt koka under lock ca 15 min.

  3. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och sjud äggen 6 min. Spola av dem i kallt vatten, skala och halvera dem.

  4. Tillaga papadam enligt anvisning på förpackningen.

  5. Repa koriandern över grytan och servera med ägghalvor, papadam och mango chutney.

Vad tyckte du om receptet?