Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och laxsallad med citron- och dillsås

Om man har tur kanske man kan köpa färskrökt lax längs med paddelturen. Men säkrast är nog att köpa i förväg och ta med, det vore ju snöpligt att bli utan. Eller köp någon annan rökt fisk det blir lika gott.

Potatis- och laxsallad med citron- och dillsås
Potatis- och laxsallad med citron- och dillsås
Potatis- och laxsallad med citron- och dillsås

Ingredienser

  • 0,75 kgfärskpotatis
  • 100 gröd mangold
  • 200 ggurka
  • 1 knipparädisor
  • 2lökar- röda, färska
  • 300 gkallrökt lax- i skivor
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskgourmetsalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 4dragonkvistar- färska

Citron- och dillsås

  • 3 dlgräddfil
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5citron- rivet skal från
  • 1 tskhonung
  • 0,5 dldill- hackad
  • 3,5 mlsalt

Gör så här

  1. Skrapa potatisen och koka den i saltat vatten ca 15 min eller tills den är mjuk. Häll av vattnet. Dela potatisen i bitar.

  2. Skölj och bryt mangolden i mindre bitar. Halvera gurkan på längden, ta ur kärnhuset och skär i skivor. Ansa rädisor och skär dem i klyftor. Skiva knipplökarna, använd även blasten.

  3. Lägg alla vackert i en plastbytta och ringla olivolja och pressa citron över. Lägg på dragonkvistar och strö över gourmetsalt och svartpeppar. Servera eventuellt med bröd till.

CITRON- OCH DILLSÅS

  1. Gör såsen hemma och häll upp i en tättslutande burk som går bra att servera ur.

  2. Blanda ihop alla ingredienserna till såsen.

Vad tyckte du om receptet?