Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och kastanjestomp

Potatis- och kastanjestompPotatis- och kastanjestompPotatis- och kastanjestomp
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 gkastanjer
  • grovt salt
  • 1,5 kgmjölig potatis
  • 50 gsmör
  • 1,5 dlvatten- cirka, kokande
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Ugn: 225 grader

  2. Kryssa kastanjerna i toppen med en vass kniv. Lägg dem i en ugnssäker form med grovt salt. Rosta i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Låt de svalna något och skala dem. Hacka kastanjerna.

  3. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter. Häll av vattnet, lägg över i en bunke och stöt sönder potatisen med en potatisstöt eller ballongvisp. Blanda med smör och kokande vatten efter hand till ett fast mos. Blanda ner kastanjerna. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök