Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och kasslergratäng

Potatis- och kasslergratängPotatis- och kasslergratängPotatis- och kasslergratäng
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 900 gamandinepotatis- (eller annan fast potatis)
  • 0,5purjolök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msksmör
  • 2 mskbasilika- färsk
  • 1 burkcocktailtomater- 400 g
  • 1 dlvitt vin
  • 1 mskkycklingfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 gkassler- tärnad
  • 2mozzarella- à 125 g
  • 1 dlsvarta oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Skär purjo­ löken i skivor. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Varva potatis, purjolök, vitlök och grovriven basilika i formen. Salta och peppra från kvarn mellan varven.

  2. Häll över cocktailtomater blandade med vitt vin och kycklingfond och sätt in formen i mitten av ugnen, cirka 30 minuter.

  3. Blanda kasslertärningar och brutna bitar av mozzarella. Fördela över gratängen. Fortsätt tillagningen, cirka 15 minuter till. Garnera med oliver och basilikablad. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?