Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och kålrabbikaka

Potatis- och kålrabbikaka
Potatis- och kålrabbikaka
Potatis- och kålrabbikaka
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 kilopotatis- mjölig sort
  • 1 stkålrabbi
  • 1 msksmör
  • 6 stsalladslökar
  • 0,5 mskfransk dragon- hackad
  • 1 dldill- hackad
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dllagrad grevé- riven
  • 4 stägg
  • 2 dlvispgrädde

Garnering

  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, cirka 25x35 centimeter. Smöra papperet. Skala och riv potatis och kålrabbi fint, gärna i matberedare.

  2. Blanda potatis, kålrabbi, skivad salladslök, dragon, dill, salt, peppar och riven ost i en stor bunke.

  3. Häll blandningen i formen och platta till. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen cirka 50 minuter. Låt svalna och skär i kvadratiska bitar. Lägg upp på fat och garnera med färsk timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök