Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och fänkålsterrin

Terrinen gräddas ett par dagar före kalaset. God till kallskuret eller lax på buffé eller som här med räksallad.

Potatis- och fänkålsterrin
Potatis- och fänkålsterrin
Potatis- och fänkålsterrin

Ingredienser

  • 1 kgpotatis
  • 1fänkål- stor
  • 40 grucolasallad
  • 100 gcheddarost- riven
  • 2 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar
  • 4ägg
  • 4 dlmjölk

Servering

  • 1marinerad räksallad- se recept
  • 1 pktsallad- blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala potatisen. Halvera och skär bort mittstocken på fänkålen, ta även bort grövre blad. Skiva potatis och fänkål mycket tunt, gärna i matberedare.

  2. Lägg bakplåtspapper i 1 1/2 liters kakformar. Blanda potatis, fänkål, rucolasallad, ost, salt och peppar i en skål. Packa blandningen i formarna. 3.Vispa ihop ägg och mjölk, häll det över. Täck med bakplåtspapper och tryck till ordentligt. Grädda terrinerna i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 tim tills de känns mjuka med provnål. Låt svalna helt, ställ kallt i sina formar till serveringen.

  3. Skär varje terrin i 10 skivor och lägg upp dem på förrättstallrikar med blandad sallad och ev marinerad räksallad.

Vad tyckte du om receptet?