Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och bönsallad

Rökt fläsk och parmesanost kryddar en sallad som kan serveras ljummen som lunchsallad tillsammans med mjukkokta ägg eller som tillbehör till rökt kött eller fisk.

Potatis- och bönsallad
Potatis- och bönsallad
Potatis- och bönsallad

Ingredienser

  • 600 gfärskpotatisar- små
  • 250 gharicots verts
  • 100 grökt fläsk
  • 6salladslökar
  • 1 dlparmesan- grovriven

Dressing

  • 1 mskvinäger
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- grovmald
  • 0,5 dlolivolja

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen. Koka upp haricots vertsen. Tärna fläsket och stek det knaprigt.

  2. Dressing: Lös först saltet i vinägern.Tillsätt sedan peppar och olja.

  3. Slå av vattnet från potatis och bönor och låt dem ånga av väl. Blanda dem med dressing och strö över det steka fläsket. Lägg upp salladen på ett vackert fat.

  4. Skär salladslökarna i sneda bitar och strö dem över potatissalladen tillsammans med den grovrivna parmesanosten.

Vad tyckte du om receptet?