Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och basilikasoppa med tomatbröd

En mättande sommarsoppa som är lika god kall som varm.

Potatis- och basilikasoppa med tomatbröd
Potatis- och basilikasoppa med tomatbröd
Potatis- och basilikasoppa med tomatbröd

Ingredienser

  • 300 gpotatis- gärna bakpotatis
  • 1gul lök
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 0,5basilika- kruka
  • 1,5 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Tomatbröd

  • 2vitt bröd- skivor (80 g)
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 2tomater- (ca 200 g)
  • 4tomater- soltorkade, i olja (30 g)

Tillbehör

  • basilikablad

Gör så här

  1. Skala och dela potatis och lök i mindre bitar. Koka potatis och lök i buljongen tills potatisen är mjuk. Mixa soppan med basilikablad och matlagningsgrädde. Smaka av med salt och vitpeppar.

  2. Rosta brödet och gnid in det med den delade vitlöksklyftan. Tärna tomaterna. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda samman.

  3. Lägg upp tomatblandningenpå brödskivorna och servera till soppan. Garnera soppan med basilikablad. Ca 417 kcal/portion varav ca 11 g fett, 59 g kolhydrater, 10 g protein

Vad tyckte du om receptet?