Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig, vegetarisk gratäng med potatis och kronärtskocka. Det är väldigt trevligt att servera gratäng i portionsformar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva potatis tunt. Skiva salladslöken. Låt kronärtskockorna rinna av och dela dem i fyra bitar.
Häll grädde, mjölk, fond, potatis och salladslök i en gryta. Koka upp och sjud under omrörning tills det blivit en simmig sås, det tar cirka 10 minuter. Blanda ner örter, kronärtskockor och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
Smörj fyra portionsformar à 2 dl och fyll dem med blandningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Recept från Mitt kök