Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- & kronärtskocksgratäng

Krämig, vegetarisk gratäng med potatis och kronärtskocka. Det är väldigt trevligt att servera gratäng i portionsformar.

Potatis- & kronärtskocksgratäng
Potatis- & kronärtskocksgratäng
Potatis- & kronärtskocksgratäng
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 45 storapotatisar- av mjölig sort, cirka 500 g
  • 4salladslökar
  • 1 burkkronärtskockshjärtan- 390 g
  • 1 dlgrädde
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 mskfond
  • 2 mskpersilja- och körvel, hackad
  • 2 dlhårdost- lagrad, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala och skiva potatis tunt. Skiva salladslöken. Låt kronärtskockorna rinna av och dela dem i fyra bitar.

  3. Häll grädde, mjölk, fond, potatis och salladslök i en gryta. Koka upp och sjud under omrörning tills det blivit en simmig sås, det tar cirka 10 minuter. Blanda ner örter, kronärtskockor och riven ost. Smaka av med salt och peppar.

  4. Smörj fyra portionsformar à 2 dl och fyll dem med blandningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök