Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- & äppelsoppa


Koka en len soppa på potatis och äpple och toppa med stekta äppeltärningar och parmachips.

Potatis- & äppelsoppa

Potatis- & äppelsoppa

Potatis- & äppelsoppa

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 500 gpotatis
  • 2äpplen- syrliga + 1
  • 1 msksmör- eller margarin
  • 1 flaskacider- torr (33 cl)
  • 8 dlvatten
  • 1hönsbuljongtärning
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 msktimjan- färsk
  • salt- peppar
  • 75 gparmaskinka

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen och kärna ur och skär två av äpplena i tärningar.

  2. Fräs lök, potatis och äpple i smör utan att det får färg. Späd med 1 1/2 dl av cidern, vatten och buljongtärning.

  3. Koka soppan i cirka 10 minuter tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät, tillsätt grädde och smaka av med timjan, salt och peppar.

  4. 4 Bred ut skinkan på plåt med bakpapper och baka i 225 grader tills skivorna är knapriga. Kärna ur, tärna och stek äpplet i smör.

  5. Slå i resten av cidern i soppan och servera med parmachipsen i bitar och stekta äppeltärningar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök