Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Koka en len soppa på potatis och äpple och toppa med stekta äppeltärningar och parmachips.
Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen och kärna ur och skär två av äpplena i tärningar.
Fräs lök, potatis och äpple i smör utan att det får färg. Späd med 1 1/2 dl av cidern, vatten och buljongtärning.
Koka soppan i cirka 10 minuter tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät, tillsätt grädde och smaka av med timjan, salt och peppar.
4 Bred ut skinkan på plåt med bakpapper och baka i 225 grader tills skivorna är knapriga. Kärna ur, tärna och stek äpplet i smör.
Slå i resten av cidern i soppan och servera med parmachipsen i bitar och stekta äppeltärningar.
Recept från Mitt kök