Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pot au feu på lamm med spenatpesto

recept på pot au feu på lamm. Här har köttet, buljongen och grönsakerna i sig en mild smak. Sen får var och en krydda sin portion med en smakrik pesto.

Tiden som anges är exklusive koktid.

Pot au feu på lamm med spenatpesto
Pot au feu på lamm med spenatpesto
Pot au feu på lamm med spenatpesto
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 kglammkött- med ben av rygg, bog eller bringa
  • 1 msksalt- per liter vatten
  • 1morot
  • 1gul lök
  • 1 bitrotselleri
  • persiljestjälkar
  • 10vitpepparkorn
  • 5kryddpepparkorn
  • 2nejlikor
  • 3lagerblad

Grönsaker

  • 1,52 lköttbuljong
  • 1palsternacka
  • 1 stormorot- skuren i skivor
  • 2fasta potatisar- skurna i klyftor
  • 1purjolök- dm strimlad
  • savojkål- några blad, skurna i bitar

Spenatpesto

  • 1 dlmandel
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 2 dlbabyspenat- strimlad
  • 1 dlolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Putsa köttet och lägg i en gryta. Häll på så mycket vatten att det täcker köttet och koka upp. Lyft upp köttet och spola av under rinnande vatten. Häll bort kokvattnet och diska ur grytan.

  2. Lägg tillbaka köttet i kastrullen, mät upp nytt vatten och häll på. Koka upp och skumma noga. Tillsätt 1 matsked salt per liter vatten, skalade och grovt skurna grönsaker, persilje- stjälkar och kryddor.

  3. Koka sakta under lock tills köttet lossnar lätt från benen, cirka 1 1/2 timme. Skumma eventuellt under kokningen så att buljongen är klar.

  4. Grönsakerna: Sila och koka upp buljongen. Lägg i rotfrukter och potatis. Koka sakta under lock cirka 10 minuter. Lägg i purjolök och savojkål och koka ytterligare 5 minuter.

  5. Servering: Lägg upp grönsaker, köttet som delats i mindre bitar och buljong i djupa tallrikar. Låt var och en krydda sin gryta med pesto.

  6. Peston: Mixa ingredienserna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök