Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
recept på pot au feu på lamm. Här har köttet, buljongen och grönsakerna i sig en mild smak. Sen får var och en krydda sin portion med en smakrik pesto.
Tiden som anges är exklusive koktid.
Putsa köttet och lägg i en gryta. Häll på så mycket vatten att det täcker köttet och koka upp. Lyft upp köttet och spola av under rinnande vatten. Häll bort kokvattnet och diska ur grytan.
Lägg tillbaka köttet i kastrullen, mät upp nytt vatten och häll på. Koka upp och skumma noga. Tillsätt 1 matsked salt per liter vatten, skalade och grovt skurna grönsaker, persilje- stjälkar och kryddor.
Koka sakta under lock tills köttet lossnar lätt från benen, cirka 1 1/2 timme. Skumma eventuellt under kokningen så att buljongen är klar.
Grönsakerna: Sila och koka upp buljongen. Lägg i rotfrukter och potatis. Koka sakta under lock cirka 10 minuter. Lägg i purjolök och savojkål och koka ytterligare 5 minuter.
Servering: Lägg upp grönsaker, köttet som delats i mindre bitar och buljong i djupa tallrikar. Låt var och en krydda sin gryta med pesto.
Peston: Mixa ingredienserna.
Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök