Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Posset med citron, passionsfrukt och havreströssel

Len, sötsyrlig kräm som snabbt svängs ihop och toppas med ett knaprigt strössel. Den behöver däremot lite tid i kylen för att stelna. Fryst passionsfrukt i tärningsform finns att köpa i matbutiken och blir ofta billigare än att köpa färsk. Man tar ut vad man behöver och resten sparas enkelt i frysen och kan användas till exempel i smoothies eller drinkar.

Posset med citron, passionsfrukt och havreströsselPosset med citron, passionsfrukt och havreströsselPosset med citron, passionsfrukt och havreströssel
Fluffig posset med smak av citron och passionsfrukt Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlströsocker
  • 1citron
  • 2passionsfrukt- frysta tärningar passionsfruktkött

Havreströssel

  • 0,5 dlhavregryn
  • 0,5 dlriven kokos
  • 2 mskströsocker
  • 25 gsmör
  • 1 krmflingsalt

Garnering

  • 1passionsfrukt- fryst tärning passionsfruktskött, tinad

Gör så här

  1. Koka upp grädde och socker i en kastrull och låt sjuda i ca 4 min.

  2. Halvera och pressa saften ur citronen, mät till 3/4 dl. Sila bort kärnorna från passionsfruktsköttet, mät saften till 1 1/2 msk.

  3. Vispa ner citron- och passionsfruktsaften i grädden och sjud i ca 1 min. Häll upp vätskan i skålar eller glas och ställ i kyl i ca 6 tim.

  4. Havreströssel: Häll alla ingredienser i en stekpanna och stek på medelvärme tills sockret har smält och allt fått fin färg. Sprid ut strösslet på ett bakplåtspapper och låt kallna.

  5. Garnera posseten med havreströssel och droppa över lite passionsfruktskött.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset! Ingen fryst passionsfrukt? 2 tärningar fryst passionsfrukt är ungefär lika med 1 1/2 färsk passionsfrukt.

Läs också: