Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pösiga zucchiniplättar med rökt skinka

Recept på zucchiniplättar med rökt skinka. Plättarna kan stekas i plättlagg eller i en vanlig stekpanna.

Pösiga zucchiniplättar med rökt skinka
Pösiga zucchiniplättar med rökt skinka
Pösiga zucchiniplättar med rökt skinka
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1zucchini- stor, (ca 500 g)
  • 1 dlgräddfil- + 2 dl
  • 3ägg
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 krukabasilika
  • 300 gskinka- rökt, i tunna skivor
  • rapsolja
  • vinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 100 gsallad

Gör så här

  1. Riv zucchinin på den grova sidan på rivjärnet ner i en bunke. Vätska från zucchinin ska vara kvar. Blanda rivet med 1 dl gräddfil och ägg. Tillsätt mjöl, bikarbonat och 1 1/2 tsk salt och vispa till en tjock smet.

  2. Stek plättar av smeten i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  3. Hacka hälften av basilikan och blanda den med 2 dl gräddfil. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Garnera de nystekta plättarna med resterande basilika. Servera med skinka, gräddfilssås och sallad blandad med 2 msk olja, 1 msk vinäger och 1 krm salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på vegetariska plättar hittar du här: