Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pösiga bananplättar med chokladsås

Gör smeten klar hemma och förvara den i en spritspåse av plast med plastklämma. Eller i en kanna med lock. Recept av Christina Asplund.

Pösiga bananplättar med chokladsås
Pösiga bananplättar med chokladsås
Pösiga bananplättar med chokladsås
Foto: Thomas Carlén

Chokladsås

  • 1 dlkakao
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 dlvatten
  • 1 krmsalt

Bananplättar

  • 1,25 dlvetemjöl
  • 0,5 dlpolenta- eller mannagryn
  • 1,5 tskbakpulver
  • 2 krmsalt
  • 1ägg
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 1 mskhonung- flytande
  • 2bananer
  • smör- till stekning

Garnering

  • 1banan

Gör så här

  1. Chokladsås: Blanda kakao, socker, vaniljsocker, vatten och salt i en kastrull under ständig omrörning. Låt sjuda i 5 minuter. Häll upp i pipflaska.

  2. Bananplättar: Blanda vetemjöl, mannagryn, bakpulver och salt i en skål. Mixa ägg, yoghurt, honung och bananer till en smet med mixerstav. Mixa ner mjölblandningen. Häll upp i spritspåsen av plast. Förslut med plastklämma. Förvara svalt.

  3. Värm en stekpanna på medelvärme med smör. Klipp av spetsen på spritspåsen och spritsa ut cirka 2 msk smet per plätt i stekpannan. Stek dem i cirka 2 minuter per sida, tills de får färg. Servera med skivade bananer och chokladsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök