Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör smeten klar hemma och förvara den i en spritspåse av plast med plastklämma. Eller i en kanna med lock. Recept av Christina Asplund.
Chokladsås: Blanda kakao, socker, vaniljsocker, vatten och salt i en kastrull under ständig omrörning. Låt sjuda i 5 minuter. Häll upp i pipflaska.
Bananplättar: Blanda vetemjöl, mannagryn, bakpulver och salt i en skål. Mixa ägg, yoghurt, honung och bananer till en smet med mixerstav. Mixa ner mjölblandningen. Häll upp i spritspåsen av plast. Förslut med plastklämma. Förvara svalt.
Värm en stekpanna på medelvärme med smör. Klipp av spetsen på spritspåsen och spritsa ut cirka 2 msk smet per plätt i stekpannan. Stek dem i cirka 2 minuter per sida, tills de får färg. Servera med skivade bananer och chokladsås.
Recept från Mitt kök