Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pösig omelett med ost

Pösig omelett med ost är en riktigt fluffig omelett med ost som vänds försiktigt i pannan eller steks färdig i ugnen för att få en frasig yta.

Pösig omelett med ostPösig omelett med ostPösig omelett med ost
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2 mskvatten
  • 1 krmsalt
  • 1 msksmör
  • 0,5 dlost- riven

Tillbehör

  • sparris
  • tomater
  • groddar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Rör samman äggulorna med vatten och salt. Blanda ner äggvitorna i äggulorna, vänd försiktigt med stora tag tills allt är blandat.

  2. Hetta upp en ugnssäker stekpanna med smör och sänk till medelvärme. Häll ner smeten och stek ca 4 min.

  3. Strö ost på omeletten och ställ stekpannan i ugnen 1–2 min. Lägg upp omeletten, servera med sparris och tomater. Strö på groddar.

Vad tyckte du om receptet?