Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portvinssås - recept

Klassisk sås som passar fint till fläsk, lamm eller vilt. Blir lite sötare i smaken än en vanlig rödvinssås.

Portvinssås - recept
Portvinssås - recept
Portvinssås - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1schalottenlök
  • 1 mskrussin
  • smör- till stekning
  • 2 dlportvin
  • 1 dlrödvin
  • 3 dlkalvfond
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsksmör- rumsvarmt
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Hacka löken fint, fräs lök och russin i smör i en kastrull.

  2. Häll på portvin, rödvin och kalvfond. Koka ner tills hälften återstår.

  3. Red av med majsena utrört i lite kallt vatten och låt såsen koka upp igen.

  4. Sila såsen och mixa ner smöret med en mixerstav. Smaka av med salt och svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs också: Så lyckas du med såsen - kockens bästa knep