Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portvinskokta fikon

Har man gott om färska fikon är detta ett utsökt sätt att tillaga dem.

Portvinskokta fikonPortvinskokta fikonPortvinskokta fikon

Ingredienser

  • 1 kgfikon- färska
  • 2 dlrött portvin
  • 4 dlfarin

Gör så här

  1. Ta bort bottenplattan och toppen och skär fikonen i

    fyra delar. Lägg dem i en traktörpanna, häll på portvinet

    och sockret.

  2. Koka sakta utan lock 30–45 min tills portvinslagen

    är simmig. Rör från botten då och då så att det inte

    bränner fast.

  3. Häll upp på glasburk med lock och förvara kallt. Servera med kall vispgrädde eller creme fraiche.

Vad tyckte du om receptet?