Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portvinsglögg

Portvin ger glöggen en rundare och fylligare smak. Servera med skållade mandlar och russin.

PortvinsglöggPortvinsglöggPortvinsglögg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1rödvin- flaska (75 cl)
  • 1portvin- liten flaska rött (37 cl)
  • 0,5 mskkardemummakärnor
  • 1kanelstång
  • 8nejlikor- hela
  • 1 dlfarin- brun

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt dra ca 3 timmar.

  2. Hetta försiktigt upp glöggen till kokpunkten, den får inte koka. Sila ifrån kryddorna.

  3. Servera glöggen varm med russin och skållad mandel.

Vad tyckte du om receptet?