Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 23g
Protein: 29g
Kolhydrater: 31g
Lättare och godare kan det knappast bli - citronmakrill med en fräsch lök- och tomatsalsa.
Sätt ugnen på 200º. Skölj den ena citronen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Pressa saften ur den andra citronen.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och lägg på citronskivorna. Ringla över oljan och hälften av citronsaften. Tilllaga mitt i ugnen ca 10 min.
Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Blanda lök, vitlök, tomat och persilja med resten av citronsaften. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Servera fisken med salsan och nykokt potatis.