Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portugisisk citronmakrill med kryddig salsa

Lättare och godare kan det knappast bli - citronmakrill med en fräsch lök- och tomatsalsa.

Portugisisk citronmakrill med kryddig salsa
Portugisisk citronmakrill med kryddig salsa
Portugisisk citronmakrill med kryddig salsa
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gmakrillfiléer
  • 2citroner
  • 10,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm svartpeppar
  • 1 mskolivolja
  • 1rödlök
  • 3vitlöksklyftor
  • 3tomater
  • 1 dlbladpersilja- hackad

Tillbehör

  • 600 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Skölj den ena citronen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Pressa saften ur den andra citronen.

  2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och lägg på citronskivorna. Ringla över oljan och hälften av citronsaften. Tilllaga mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Blanda lök, vitlök, tomat och persilja med resten av citronsaften. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Servera fisken med salsan och nykokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?