Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portobellopizza med parmaskinka

LCHF-pizza! Gör småpizzor av portobellosvampar och toppa med skinka och ost. Perfekta som tilltugg eller förrätt. Servera gärna med rucolasallad.

Portobellopizza med parmaskinka
Portobellopizza med parmaskinka
Portobellopizza med parmaskinka
Foto: Joel Wåreus

Portobellopizza

  • 6portabellosvampar
  • 6 skivorparmaskinka- eller rökt skinka
  • 6cocktailtomater
  • 5 cmpurjolök
  • 75 gmozzarella- riven basilika
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar- malen

Tillbehör

  • evrucola

Gör så här

  1. Portobellopizza: Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Lägg svamparna med hattarna neråt på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Skär skinkan i bitar och fördela över svamparna.

  4. Skiva tomaterna, strimla purjolöken och lägg det på svamparna.

  5. Strö över mozzarellan och lägg på basilikablad.

  6. Sätt in plåten mitt i ugnen i 12–15 minuter.

  7. Ta ut plåten ur ugnen och ringla över olivolja. Strö över flingsalt och peppar och garnera med basilika.

  8. Servering: Servera portobellopizzan med rucolasallad om du vill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök