Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hamburgare a la LCHF! Saftiga nötfärsburgare på en bädd av stekta portobellosvampar. Lägg på en tomatskiva, mozzarella, pesto och rödlöksringar.
Portobelloburgare: Sätt ugnen på 225 grader.
Stek svamparna på båda sidor. Lägg fyra av svamparna på en plåt med bakplåtspapper.
Forma fyra hamburgare av nötfärsen. Stek burgarna i smör eller olivolja, salta och peppra.
Lägg en burgare var på svamparna på plåten.
Skär mozzarellan i fyra skivor och lägg en skiva på varje burgare.
Sätt in plåten i ugnen i 4-5 minuter. Bränn med en brännare om du vill ha mer färg.
Pesto: Mixa basilikan, vitlöken och pinjenötterna. Häll i oljan flytta över till en skål och vänd i parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut plåten och lägg på tomatskivor, pesto och rödlöksringar. Lägg på ytterligare en svamp som lock.
Servera med basilika.
Recept från Mitt kök