Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portionsstora laxpajer

Portionsstora laxpajer
Portionsstora laxpajer
Portionsstora laxpajer
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 250 gsmördeg- rulle kyld
  • 1 stgul lök- liten
  • 1 msksmör- eller margarin
  • 80 gbabyspenat- färsk
  • salt- peppar
  • 150 grökt lax- färsk
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 2 stägg
  • 15 stmazarinformar i papper

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen och skär i 15 rutor. Lägg dem i pappersmazarinformar och tryck till degen lätt.

  2. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Vänd ner spenaten och fräs någon minut. Krydda med salt och peppar.

  3. Fördela spenaten i formarna och lägg på strimlad lax, spara 50 gram till garnering. Vispa ihop grädde och ägg, krydda med peppar.

  4. Häll i formarna och grädda i 15 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med laxstrimlor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök