Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portionspajer med brieost och rosmarin

Brieost och rosmarin är mycket gott i paj. Servera med en klick fikonmarmelad.

Portionspajer med brieost och rosmarin
Portionspajer med brieost och rosmarin
Portionspajer med brieost och rosmarin
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 pktsmördeg
  • 200 gbrieost
  • 2ägg
  • 2 dlmjölk
  • salt
  • peppar
  • 1 mskrosmarin- finhackad färsk

Servering

  • rosmarinkvistar- färska
  • fikonmarmelad

Gör så här

  1. Lägg smördegen på mjölat bakbord och kavla den så att så att den är kvadratisk. Skär ut 9 stycken rutor, cirka 9 x 9 centimeter. Lägg dem i smorda formar.

  2. Skär brieosten i tunna skivor och lägg dem i pajskalen.

  3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Fördela äggstanningen i formarna och strö på rosmarin. Grädda minipajerna i ugn, 200 grader, cirka 25 minuter. Täck eventuellt med bakplåtspapper så att de inte får för mycket färg. Servera pajerna med rosmarinkvistar och fikonmarmelad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök