Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portionsfocaccia

De här bröden jäser snabbt med jästpulvret, vilket är bra när man vill baka bröd till soppan. Gör man portionsfocaccia blir gräddningstiden kortare än för ett stort bröd.

Portionsfocaccia
Portionsfocaccia
Portionsfocaccia

Ingredienser

  • 6 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 1 tskoregano
  • 1 dlparmesan- riven
  • 0,5dr oetker quickjäst- påse, för matbröd
  • 2 mskolja
  • 2,5 dlvatten

Till utbakning

  • 6svarta oliver- utan kärnor
  • 0,5 tskoregano

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, salt, oregano, parmesan och jästpulver i en skål.

  2. Tillsätt olja och vatten (värm ej) och blanda samman till en deg.

  3. Baka ut 6 bullar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Dela oliverna och tryck ner dem i bröden. Strö över oregano och låt bröden jäsa 15 min.

  4. Sätt ugnen på 225°. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?