Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Porterstek är ett klassiskt recept där köttet inte ska brynas utan kokas direkt i den smakrika lagen.
Koka upp porter, saft och soja i en gryta. Skala och skiva löken. Lägg lök, lagerblad och pepparkorn i lagen. Lägg i köttet. Låt sjuda under lock tills köttet är mört, beräkna 1 1/2-2 timmar. Vänd köttet några gånger under tiden.
Ta upp köttet och låt det vila under aluminiumfolie.
Sila lagen och mät upp 8 dl. Koka upp lagen tillsammmans med grädde och krydda med salt. Red skyn med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.
Skär köttet i tunna skivor. Servera med såsen, potatis, grönsaker och gelé.
Tips: Lagen som blir över kan frysas och användas som bas i grytor.