Recept på brunsås hittar du här
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på porterstek med marinerade morötter och potatismos. Vill du hellre servera din stek med kokt potatis och brysselkål gör du så klart det. Här får portvin tillsammans med porter och soja ge extra djup åt smaken.
Strö ut vetemjölet på en tallrik och rulla steken i mjölet.
Stek köttet i smör i en gryta. Lägg i timjan, enbär, svart peppar och strö över salt.
Skala morötterna och löken och skär i stora bitar och lägg ner i grytan. Häll på buljongen, portern, portvinet och sojan. koka upp och sjud köttet i cirka 1 1⁄2 timme till en inner temperatur på 7075 grader.
Sila av skyn och koka ner till hälften, red med lite majsena utrört i kallt vatten.
Marinerade morötter: Skala och hyvla morötterna tunt på längden med en mandolin eller med en osthyvel.
Lägg de hyvlade morötterna i en skål. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll över morötterna.
Vitlöksstekta morötter: Skala och skiva morötterna på snedden. Stek morötterna i smör och vitlök på medelhög värme, salta och peppra. Strö över persilja.
Potatis- & morotsmos: Skala potatisen, morötterna och sellerin och skär i stora bitar. Koka potatisen och rotfrukterna mjuka i lätt saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen och rotfrukterna, tillsätt smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Skär upp köttet och servera med de olika morötterna och vinbärsgelé.
Recept på brunsås hittar du här
Recept från Mitt kök