Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portersås - recept

Passar bra till nötstek, älgstek, hjortstek och rostbiff. Gärna med inlagd gurka till.

Portersås - recept
Portersås - recept
Portersås - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1schalottenlök
  • smör- till stekning
  • 2 dlporter
  • 2 dlköttbuljong- eller steksky
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskvetemjöl
  • 2 msksvartvinbärsgelé
  • 3enbär- krossade
  • 1 msktimjan- hackad
  • 1 krmsvartpeppar- malen

Gör så här

  1. Fräs löken i smör i en kastrull. Häll på porter och köttbuljong. Koka ner tills hälften återstår.

  2. Tillsätt grädden. Red av med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Tillsätt svartvinbärsgelé, enbär, timjan och peppar.

  3. Koka upp såsen och vispa under tiden, sjud ett par minuter och sila såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök