Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blanda porter med kalvfond, sirap, gul lök, portvin, soja, lagerblad, enbär och svartpeppar i en skål. Tillsätt grytbitarna och marinera dem, cirka 2 timmar, gärna längre. Sila av marinaden och spara den.
Torka av och bryn grytbitarna i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en stekgryta. Tillsätt 3 dl silad marinad och koka upp. Låt sedan grytan sjuda under lock, cirka 30 minuter.
Tillsätt klyftad gul lök, skalade och skivade morötter, palsternackor och persiljerot. Skala och skär rotsellerin i tärningar och tillsätt den. Skär salcicciakorvarna i skivor och bryn dem i stekpanna med lite smör. Rör ner dem i grytan och låt den sjuda ytterligare 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av såsen med Maizena brun redning. Servera grytan med kokt potatis.
Recept från Mitt kök