Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portergryta


En värmande gryta som får god smak av svartvinbärssaft, soja och porter. Ett potatismos smaksatt med blomkål passar till.

Portergryta

Portergryta

Portergryta

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1,5 kghögrev
  • 1 flaskaporter- 50 cl
  • 0,5 dlsvartvinbärssaft- koncentrerad
  • 2 mskkinesisk soja
  • 2 mskkalvfond
  • 5enbär
  • 5svartpepparkorn
  • 15smålökar
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskvetemjöl
  • salt
  • peppar

Servera med:

  • blomkålsmos

Gör så här

  1. 1 Putsa köttet och skär i lite större bitar. Koka upp öl, saft, soja, fond, krossade enbär och pepparkorn.

  2. Lägg i köttet och koka upp. Skumma eventuellt. Låt småkoka under lock i 1 timme. Skala lökarna och lägg i.

  3. Koka i 15 minuter till. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner redningen i grytan.

  4. Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök