Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portergryta – recept

En mustig gryta med nötkött, som inte behöver brynas.

Portergryta – recept
Portergryta – recept
Portergryta – recept
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 kgfransyska
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 50 clporter
  • 1,5 dlsvartvinbärssaft- koncentrerad
  • 0,5 dlkinesisk soja
  • 0,5 dlkalvfond
  • 6enbär
  • 10svartpepparkorn
  • 1morötter- +2
  • 2 dlgrädde
  • 2 mskvetemjöl
  • salt- peppar

Garnera med

  • persilja

Servera med

  • potatis- kokt

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i kuber, cirka 3 × 3 × 3 centimeter. Skala och klyfta lökarna, skala och skiva vitlöken. Skala och skär morötterna i skivor.

  2. Lägg porter, saft, soja, kalvfond, enbär, svartpeppar, lök, vitlök och en skivad morot i en stor gryta och låt koka 5 minuter.

  3. Lägg ner köttet, lite i taget, så att buljongen kokar hela tiden. Rör om och låt köttet sjuda under lock, cirka 1 timme. Känn efter att köttet är mört.

  4. Vispa samman grädde och mjöl till en redning och rör ner i buljongen. Tillsätt resten av morotskivorna och låt koka 5 minuter under ­omrörning. Smaka av med salt och peppar. ­Servera med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök