Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portabelloburgare med picklad gurka och tryffelmajonnäs

Matig svampburgare med hemgjord tryffelmajonnäs. Det är superenkelt att grilla hela portabellosvampar. 

Portabelloburgare med picklad gurka och tryffelmajonnäsPortabelloburgare med picklad gurka och tryffelmajonnäsPortabelloburgare med picklad gurka och tryffelmajonnäs
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4portabellosvampar
  • 2 mskrapsolja
  • 1röd paprika

Picklad gurka

  • 1gurka
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten

Tryffelmajonnäs

  • 2äggulor
  • 1,5 dlrapsolja
  • 2 krmtryffelolja
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 4briochehamburgerbröd
  • 1äggvita
  • 1 mskfrön- blandade t ex solros- och sesamfrön
  • salladsblad

Gör så här

  1. Picklad gurka: Koka ättika, socker och vatten till en lag ca 2 min, låt svalna något. Hyvla gurkan tunt, gärna på mandolin eller med en osthyvel. Lägg gurkan i lagen. Låt dra ca 20 min.

  2. Tryffelmajonnäs: Lägg äggulorna i en bunke och tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med tryffelolja och krydda med salt.

  3. Pensla svampen med olja på båda sidor och grilla ca 3 min på varje sida. Halvera och kärna ur paprikan. Grilla den på båda sidor tills den fått fin färg. Skär paprikan i fyra bitar.

  4. Pensla bröden med uppvispad äggvita och strö över fröna. Lägg burgarna i hamburgerbröd med sallad, tryffelmajonnäs, picklad gurka och paprika.

Vad tyckte du om receptet?