Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portabelloburgare med parma och avokado


När man åker ut på picknick vill man inte behöva släpa på alltför mycket kylvaror så därför grillar vi en vegetarisk burgare med svampen portabello.

Portabelloburgare med parma och avokado

Portabelloburgare med parma och avokado

Portabelloburgare med parma och avokado

FOTOGRAF MAGNUS CARLSSON

Ingredienser

  • 4 storaportabellosvampar
  • 2 msksoja- ljus
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 mskteriyakisås
  • 1 tsksambal oelek
  • 2 mskrapsolja
  • skal- och saft av 1 apelsin
  • salt
  • svartpeppar
  • 4parmaskinka
  • 1silverlök
  • 1avokado
  • 1 dlfärskost- hemgjord (se recept nedan)
  • 4hamburgerbröd- eller pannbröd
  • sallad- valfri

Gör så här

  1. Rör samman soja, riven vitlök, ketchup, honung, ingefära och olja. Smaka av med svartpeppar. Låt svampen marinera i minst 2 timmar.

  2. Salta svampen och grilla över fin glöd i cirka 5 minuter på varje sida, använd dig gärna av halster.

  3. Gör hamburgare med svampen, strimlad lök, skivad avokado, parmaskinka, sallad, färskost och antingen pannbröd eller hamburgerbröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök