Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Portabelloburgare med getostkräm

Recept på portabelloburgare. Smakrik vegoburgare med svamp, getost och grillad paprika. Om du inte hittar riktigt stora portabellosvampar, lägg ett par mindre på varje bröd i stället.

Portabelloburgare med getostkräm
Portabelloburgare med getostkräm
Portabelloburgare med getostkräm
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4portabellosvampar- riktigt stora
  • olivolja
  • salt
  • peppar- nymald
  • 4lantbröd- rejäla skivor
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 burkgrillad röd paprika- i olivolja à 200 g
  • späda salladsblad
  • 2tomater
  • salladslök- strimlad
  • timjan- färsk

Getostkräm

  • 150 ggetost
  • 1,5 dlturkisk yoghurt
  • 0,75 dloliver- hackade
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Mosa ihop ost och yoghurt. Blanda i oliver och smaka av med salt och peppar.

  2. Gnid in svamparna med olivolja, salt och peppar. Grilla dem över glöd på båda sidor tills de är mjuka.

  3. Grilla brödet. Gnid in det med en delad vitlöksklyfta och droppa på lite olivolja.

  4. Lägg salladsblad, skivad tomat och svamp på brödet. Toppa med getostkräm, strimlad grillad paprika, salladslök och en timjankvist.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Caroline Hofberg foto Ove Lindfors

Recept från Mitt kök