Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Port salut-snittar med rostad lufttorkad skinka

Jättegoda, välkomnande snittar till välkomstdrinken. Port salut och lufttorkad skinka på formfranska som får stekas i smör.

Port salut-snittar med rostad lufttorkad skinka
Port salut-snittar med rostad lufttorkad skinka
Port salut-snittar med rostad lufttorkad skinka
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 6skinka- tunna skivor lufttorkad
  • 6formbröd- gärna med vallmo
  • 100 gport salut- i tunna skivor
  • 4 msksmör- till stekning
  • 1 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Rosta skinkskivorna hastigt i en het stekpanna.

  2. Lägg ut ostskivorna på bröd­skivorna och lägg ihop dem med skinka emellan.

  3. Stek mackorna, gärna i omgångar, gyllenbruna i smöret, 1-2 minuter på varje sida. Platta ut, tryck till mackorna med hjälp av stekspade under stekningen.

  4. Låt svalna 5 minuter och skär varje macka i fyra trekanter. Strö över persilja och lägg på ett fat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök