Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Porchetta är en klassisk italiensk rätt där fläskkött fylls med örter, fänkål och vitlök och sedan tilllagas över öppen eld. Man kan tillaga en hel gris på detta sätt. Här har vi gjort en förenklad variant på urbenad karré.
Sätt ugnen på 125°. Putsa och skär ett snitt längs med karrén så att den kan vikas ut till en stor platta. Salta och peppra på båda sidor.
Finhacka salamin. Ansa och finstrimla fänkålen. Plocka örterna från kvistarna och finhacka dem. Skala och finhacka vitlöken. Blanda salami, fänkål, örter och vitlök och fördela över karrén. Rulla ihop och bind ihop med stekgarn.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Bryn porchettan runt om så att den får fin stekyta. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in enköks-termometer i köttet. 4.Tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, ca 2 timmar och 15 min.
Ta ut porchettan och täck med aluminiumfolie. Låt kallna och förvara i plastfolie i kylskåp.
Skär porchettan i tunna skivor före servering.