Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Poppy seed pancakes - amerikanska pannkakor med vallmofrön

Poppy seed pancakes med citron och rårörda jordgubbar är goda till frukost. Vallmofrön ger gott knaster, och citronen piggar upp i de här matiga amerikanska pannkakorna.

Poppy seed pancakes - amerikanska pannkakor med vallmofrönPoppy seed pancakes - amerikanska pannkakor med vallmofrönPoppy seed pancakes - amerikanska pannkakor med vallmofrön
Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 1citron- gärna ekologisk
  • 2ägg
  • 3 dlfilmjölk- eller naturell yoghurt
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 2 mskvallmofrön
  • 3 msksmör- eller rapsolja

Rårörda jordgubbar

  • 1 ljordgubbar
  • 0,5 dlflorsocker
  • 0,5 tskvaniljpulver- ev

Tillbehör

  • honung- flytande

Gör så här

  1. Rårörda jordgubbar: Snoppa och dela jordgubbarna. Rör ihop dem med florsockret. Smaksätt gärna med vaniljpulver.

  2. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa ihop ägg och filmjölk eller yoghurt.

  3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner lite i taget i filblandningen till en klumpfri smet. Rör ner citronskalet och stek pannkakor, ca 10 cm i diameter i smör eller olja på medelvärme 2–3 min på varje sida.

  4. Servera med rårörda jordgubbar och flytande honung.

Vad tyckte du om receptet?