Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pompuski – små brytbullar med vitlökssås

10 min + 60 min jäsning 

        + 12 min i ugnen

Bullarna  går utmärkt att frysa och passar lika bra till övriga soppor.

Pompuski – små brytbullar med vitlökssåsPompuski – små brytbullar med vitlökssåsPompuski – små brytbullar med vitlökssås

Ingredienser

  • 25 gsmör
  • 2,5 dlmjölk
  • 25 gjäst
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskströsocker
  • 7 dlvetemjöl
  • 1ägg- uppvispat, till pensling

Vitlökssås

  • 2vitlöksklyfta- pressade
  • 3 mskpersilja- finhackad
  • 1 krmsalt
  • 3 mskolja
  • 0,5 dlvatten- ljummet

Gör så här

  1. Smält smöret i en liten kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Smula sönder jästen i en skål. Rör ut med degspadet lite i taget. Tillsätt salt och socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 min.

  2. Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord. Rulla ut längder. Dela varje längd i 6 bitar och forma runda bullar. Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper i dubbla rader. Jäs under bakduk ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Blanda ingredienserna till såsen.

Vad tyckte du om receptet?