Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pommes Anna med ansjoviskryddad sill och pangrattato är en janssons-variant som kan bli en ny favorit på julmiddagen.
Sätt ugnen på 200°. Skala och krossa vitlöken. Smält 100 g smör med vitlök och sillspad i en kastrull.
Skala och skiva potatisen tunt. Varva den i en form (som en blomma om du vill eller bara som en gratäng). Krydda med 1 tsk salt mellan lagren. Ta upp och kasta bort vitlöksklyftorna från smöret. Ringla smöret över potatisen.
Tillaga mitt i ugnen 30–40 min tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.
Riv brödet till smulor och stek i 2 msk smör tills det är gyllenbrunt. Krydda med 2 krm salt och peppar. Strimla sillen.
Toppa den varma potatisen med sill, brödsmulor och hackad dill.