Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här brödet är fantastiskt gott. Prova att tillsätta lite grovhackade valnötter i degen så blir det här brödet en riktig hit även till ostbrickan.
Blanda vatten, jäst, sirap, salt, pomerans och olja i en degbunke. Tillsätt rågmjölet, aprikoserna och arbeta in vetemjölet i degen. Arbeta degen 5-10 min och låt den jäsa 30 min i bunken med en bakduk över.
Vänd upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma degen till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på en bakduk och låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°. Skåra bullarna med en vass kniv. Sätt in dem i nedre delen av ugnen i 250° och sänk genast värmen till 200°. Grädda i 35-40 min.