Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pomeranskubb med malt och aprikoser

Det här brödet är fantastiskt gott. Prova att tillsätta lite grovhackade valnötter i degen så blir det här brödet en riktig hit även till ostbrickan.

Pomeranskubb med malt och aprikoser
Pomeranskubb med malt och aprikoser
Pomeranskubb med malt och aprikoser

Ingredienser

  • 6 dlvatten- ljummet
  • 50 gjäst
  • 2 dlbrödsirap- med malt
  • 1 msksalt
  • 1,5 mskpomerans- mald
  • 0,5 dlrapsolja
  • 3 dlrågmjöl- grovt
  • 10aprikoser- torkade, finhackade
  • 18 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Blanda vatten, jäst, sirap, salt, pomerans och olja i en degbunke. Tillsätt rågmjölet, aprikoserna och arbeta in vetemjölet i degen. Arbeta degen 5-10 min och låt den jäsa 30 min i bunken med en bakduk över.

  2. Vänd upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma degen till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på en bakduk och låt jäsa ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 250°. Skåra bullarna med en vass kniv. Sätt in dem i nedre delen av ugnen i 250° och sänk genast värmen till 200°. Grädda i 35-40 min.

Vad tyckte du om receptet?