Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pomelosallad med kyckling

Recept på pomelosallad med kyckling. Pomelons ljusa milda fruktkött tillsammans med chili, koriander och pepprig ingefära passar bra ihop med kyckling.

Pomelosallad med kycklingPomelosallad med kycklingPomelosallad med kyckling
Recept på pomelosallad med kyckling. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1pomelo- (900 g)
  • 0,5kyckling- grillad
  • 1gurka
  • 1paprika- röd
  • 1chili- röd, t ex spansk peppar
  • 2salladslökar
  • 1 påsesallad- blandad (150 g)
  • 1 krukakoriander

Garnering

  • 0,5 dljordnötter- salta
  • 2 msksesamfrön- svarta

Dressing

  • 1 mskingefära- färskriven
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskyuzujuice
  • 1 msksoja- japansk
  • 0,5 msksesamolja
  • 1 tskströsocker

Gör så här

  1. Skär bort skalet från pomelon. Ta bort hinnor och eventuella kärnor. Bryt eller skär fruktköttet i bitar.

  2. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Dra sönder kycklingköttet med två gafflar.

  3. Halvera gurkan på längden och gröp ut kärnorna. Skär gurkan i tunna strimlor. Kärna ur och strimla paprika och chili. Ansa och strimla salladslöken lite på snedden. Repa bladen från koriandern.

  4. Lägg salladen på ett stort fat. Toppa med pomelo, kyckling, grönsaker och koriander. Strö över jordnötter och sesamfrön.

  5. Dressing: Pressa ut ingefärans saft. Blanda den med olja, yuzujuice, soja, sesamolja och socker. Ringla dressingen över salladen och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?