Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polpette i tomatsås


Italienska köttbullar av kalvfärs och pancetta är en utmärkt bufférätt som uppskattas av såväl vuxna som av barn.

Polpette i tomatsås

Polpette i tomatsås

Polpette i tomatsås

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 750 gkalvfärs
  • 1vitt bröd- tjock skiva kantskuret
  • 1,5 dlmjölk
  • 75 gpancetta- (rimmat, lufttorkat sidfläsk)
  • 2ägg
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 2 dlparmesan- nyriven
  • salt- ca 1 1/2 tsk
  • 1 krmpeppar- nymald

Tomatsås

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 msktomatpuré
  • 2 burkarkrossade tomater- à 400 g
  • 2 tsksalvia- torkad
  • 1 tsksocker
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, tomater, salvia och socker. Koka såsen sakta under lock cirka 20 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.

  2. Köttbullarna: Låt brödet dra i mjölken cirka 10 minuter. Lyft upp det och kram ur vätskan, mjölken ska inte användas mer. Finhacka pancettan.

  3. Blanda ingredienserna till smeten. Forma till 24 stora köttbullar med vattensköljda händer.

  4. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och koka sakta under lock cirka 15 minuter, vänd dem någon gång under koktiden. Enklast är att koka köttbullarna i två omgångar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök